Onze diensten

Ecogardens opereert in heel Vlaanderen met projecten die gericht zijn op de aanleg, het adviseren, of het begeleiden van ecologische ingrepen in uw tuin of op grotere schaal . Als natuurvertegenwoordiger heeft Ecogardens zich gespecialiseerd in zogenaamde 'ecologische' projecten, ofwel projecten welke 'natuurvriendelijk' en met een zo klein mogelijke voetafdruk worden uitgewerkt. Ecogardens zorgt voor elk gewenst onderdeel in het project, van pril begin tot eind, ook als er educatief en sociale bertrokkenheid is, tot opvolging en begeleiding nadien.

 

Aanleg

Ecogardens is een recent bedrijf dat vernieuwende inzichten biedt in tuinieren en omgaan met natuur en groen in het algemeen. Hetgeen betekent dat wij tuinen aanleggen die nauw in contact zijn met de natuur. Wat dan weer resuleert in een onderhoudsarme, diervriendelijk tuin waar het als mens pas echt genieten is.

 

 

Educatie

Zonder nieuwe kennis is het moeilijk om de tuin anders te benaderen. Daarom nemen we ook educatie als een belangrijk onderdeel op in ons concept. Er is veel te leren over planten, dieren en natuurbeheer in het algemeen. We werken zelf pakketten uit maar kunnen ook op vraag iets uitwerken.   

 

 

 

Advies

Een belangrijk onderdeel in ons bedrijf is advies. Zo ondersteunen we de wensen van de klant en stimuleren we het terug zelf in de eigen tuin werken. Indien gewenst kunnen wij ook het gehele ontwerp verzorgen, waarin ten alle tijde de wensen van de klant in samenwerking met de natuur gecombineerd worden. Wij houden rekening met het beschikbare budget om de meest optimale prijs-kwaliteit verhouding te waarborgen.

 

Workshops 

Daar we geloven dat in de toekomst meer mensen hun eigen tuin gaan beleven bieden we verschillende praktische vormingen aan. Concreet samen iets bouwen of creeëren geeft een boost en zet aan tot creaties in de eigen tuin.