OpenNatuurTUINENdagDit jaar wordt de OpenNatuurTuinenDag niet enkel een dag om van enkele natuurrijke tuinen te genieten en ideetjes op te doen, maar ook een dag om er daadwerkelijk iets (bij) te leren over bepaalde onderwerpen om net meer natuur, of diverse natuur in je eigen tuin te laten evolueren.
Het concept werd iets aangepast bij 2014 met als grootste verschil dat er nu twee tuinen deelnemen en dat we in deze een programma voorzien waarin een bepaald tuinelement uitgelegd en overlopen wordt.

Er is een plantenverkoop van 'edible plants' (eetbare planten) voorzien in de ene tuin en een boekenverkoop van natuurboeken in de andere tuin.

En het is ook weer mogelijk om te fietsen tussen de twee tuinen. Het traject wordt begin april toegevoegd op deze webpagina.


De verschillende thema's die aan bod zullen komen zijn:

  • 'Permacultuur in de natuurtuin',
  • 'Aanleg en keuzes bij het beheer van houtkanten' 
  • 'Meer biodiversiteit met inheemse zaadmengsels' 


Voor deze activiteiten hoef je vooraf niet in te schrijven. Bij een te grote groep splitsen we op en herhalen we deze gewoon nog een keer. En geen tijd om te vervelen tussentijds. Er is natuur genoeg om te ontdekken...


Verder voorzien we op beide locaties de mogelijkheid om een (bio)theetje, al dan niet uit eigen tuin, of een biobiertje te genieten.

Deze OpenNatuurTuinenDag organiseren we met Natuurpunt Vlaamse Ardennen en 'toevallig' start Natuurpunt Nationaal dit jaar met een campagne 'Maak van je tuin een natuurgebied'. Laat dit nu net ook onze bedoeling zijn...


Voorproefje 2015