Visie

De roep naar verandering is groot. Vele maatschappelijke problemen, stress-momenten, crisissen, mensen die doel en richting niet meer vinden in de huidige maatschappij... enkel nog gevoelloze leegte.

Dit is ook zo in de reguliere tuinaanleg. Sproeien, (over)bemesten, recht toe recht aan tuinen waar geen plaats is voor biodiversiteit en dierenleven zijn niet meer van deze tijd.

Het is tijd om de dingen anders te gaan bekijken, anders aan te pakken, effectief te gaan voelen en te (be)leven!

De natuur, en dus ook wij mensen, is aan het verzwakken, achteruitgaan. Ziekte bij mens en dier, ziekte en plagen bij planten, natuurrampen... We verliezen steeds meer terrein aan de industrie, de metropolen, de mechanische landbouw, de strak aangelegde tuinen. We verliezen onszelf.

Daarom dit initiatief. Deze uitweg, die ergens nog haaks op de gangbare denkwijze staat. Maar ergens toch in ieder mens naar boven lijkt te komen. 

Dit bewustzijn, de drang om te doen wat goed voelt, om te eren wat eerbaar is, om te genieten van wat echt telt, om te respecteren en te leven zonder schuldgevoel.

Dit is de stuwende kracht. Licht en helder wordt mijn pad, mijn bijdrage aan een gezondere, gelukkige wereld als ik mij verdiep in kindertuinen, natuurtuinen, permacultuur...

Buiten zijn, verbonden zij met de natuur, één zijn, hoeft niet enkel te kunnen in een bos, of een natuurpark. Of op de hoogste toppen van de hoogste bergen, of met de voeten in het zand genietend van de ondergaande zon in de diepblauwe zee.

Dit hoort ook in de tuin te kunnen
Dit kan ook in de tuin
Dit is in de tuin.

De tuin van de toekomst is de tuin die ons weer één maakt. Één met alles rondom ons, één met onszelf. De tuin van de toekomst, is de natuur !

Tristan, november 2013

 

Sounds of nature that inspire and bring us closer to Mother Earth

Artikels

Permacultuur aanleg van een pluktuin

Hoe bouwen we een stukje tuin om, permie-style? De basis is een lapje grond, begroeid met gras of ongewenste planten. Dit stuk wordt gemaaid en het groenafval blijft ter plekke liggen om te composteren. Hierboven worden stukken karton gelegd. Mooi tegen elkaar zodat de bodem volledig bedekt is. Dit...
Lees meer

De Tuinen van eenvoud

De Tuinen van Eenvoud © Duane Elgin Revised 9/05 Een eenvoudige, sobere levensstijl is geen nieuw fenomeen. Haar wortels liggen diep verankerd in de geschiedenis en zijn terug te vinden in alle wijsheidstradities en religies ter wereld. Meer dan tweeduizend jaar geleden, in dezelfde periode dat de...
Lees meer

Verslag OpenNatuurTuinenDag

De OpenNatuurTuinenDag was een grandioos succes!! Een prachtige zonnige dag, evenzeer stralende mensen en héél, maar dan ook héél veel natuur om te ontdekken, te beleven en te proeven. De hele dag niets dan enthousiaste blije gezichten, verwonderde blikken en ooh en aah's. Zowel voor jong en oud...
Lees meer

Ecogardens

Tristan & Sabrina
Ardooisestraat 161/1
8870 Kachtem, Izegem
0495/22.54.19
BTW BE O876.388.268
info@ecogardens.be