Visie

De roep naar verandering is groot. Vele maatschappelijke problemen, stress-momenten, crisissen, mensen die doel en richting niet meer vinden in de huidige maatschappij... enkel nog gevoelloze leegte.

Dit is ook zo in de reguliere tuinaanleg. Sproeien, (over)bemesten, recht toe recht aan tuinen waar geen plaats is voor biodiversiteit en dierenleven zijn niet meer van deze tijd.

Het is tijd om de dingen anders te gaan bekijken, anders aan te pakken, effectief te gaan voelen en te (be)leven!

De natuur, en dus ook wij mensen, is aan het verzwakken, achteruitgaan. Ziekte bij mens en dier, ziekte en plagen bij planten, natuurrampen... We verliezen steeds meer terrein aan de industrie, de metropolen, de mechanische landbouw, de strak aangelegde tuinen. We verliezen onszelf.

Daarom dit initiatief. Deze uitweg, die ergens nog haaks op de gangbare denkwijze staat. Maar ergens toch in ieder mens naar boven lijkt te komen. 

Dit bewustzijn, de drang om te doen wat goed voelt, om te eren wat eerbaar is, om te genieten van wat echt telt, om te respecteren en te leven zonder schuldgevoel.

Dit is de stuwende kracht. Licht en helder wordt mijn pad, mijn bijdrage aan een gezondere, gelukkige wereld als ik mij verdiep in kindertuinen, natuurtuinen, permacultuur...

Buiten zijn, verbonden zij met de natuur, één zijn, hoeft niet enkel te kunnen in een bos, of een natuurpark. Of op de hoogste toppen van de hoogste bergen, of met de voeten in het zand genietend van de ondergaande zon in de diepblauwe zee.

Dit hoort ook in de tuin te kunnen
Dit kan ook in de tuin
Dit is in de tuin.

De tuin van de toekomst is de tuin die ons weer één maakt. Één met alles rondom ons, één met onszelf. De tuin van de toekomst, is de natuur !

Tristan, november 2013

 

Sounds of nature that inspire and bring us closer to Mother Earth